Futballstadiont építtetett felcsúti háza mellé Orbán Viktor

2014-ben adták a 3500 férőhelyes Pancho Arénát az 1812 lakosú (2015-ös adat) Felcsúton. A stadion közvetlenül a miniszterelnök háza mellé épült.

NER közeli vállalkozó luxusgépén repült többször is focimeccsre Orbán Viktor

A többször is a Mol-Vidi FC tulajdonos, Garancsi István magángépén repült Orbán Viktor a csapat nemzetközi meccseire. A Miniszterelnöki Sajtóiroda szerint ezzel nincs gond, csak hogy a vállalkozó több cége is állami megrendelések sokaságát kapja, és a Vidi is adóforintok millióihoz jut hozzá a tao-rendszeren keresztül.

Kulturális TAO: kamuszínházaknál landolt a valódi társulatoknak szánt kiegészítő támogatás

A 2008-ban bevezetett TAO-rendszer eredeti célja az volt, hogy a színházaknak kiegészítő forrást biztosítson, ami sajnálatos módon időközben átfordult egy felettébb gyanús körülmények között működő, az elmút években közel 5,6 milliárd forint közpénzt leakasztó, a szakma által teljesen ismeretlen és el nem fogadott kamuszínházak támogatásának rendszerévé.

Sport TAO: 10 év alatt 800 milliárd forintnyi közpénz ömlött ellenőrizetlenül a sportegyesületekhez

2011 óta lehetőség van arra, hogy a társaságiadó-kedvezmény keretében a cégek döntsenek arról, hogy adójuk egy részét nem a költségvetésbe fizetik be, hanem sportegyesületeknek vagy színházaknak adják át. A rendszer azóta is visszaélésekre ad lehetőséget mivel bár ezek az összegek közpénzek lennének, a parlamenti Fidesz-KDNP többség megszavazta a tao-pénzek titkosítását: nem automatikusan nyilvános, hogy azt mire költik a sportegyesületek.

A kormány rekordösszeget, (a sport TAO-val együtt) 797 milliárd forintot költött sportra a koronavírus évében

Közben 2021 január végéig az addig igényelt 27 milliárd forintnyi munkahelyvédelmi támogatásból mindössze 7 milliárd jutott el a cégekhez, valamint a járvány első és második hulláma alatt csak a vendéglátó iparban 60 ezren vesztették el munkájukat a lezárások miatt. De 42 milliárd forint jutott bélyeggyűjteményre is, és a vallásra is háromszor annyi ment el, mint tervezték.