Rogán helikopterrel ment esküvőre, majd letagadta

Rogán Antal családjával olyan luxushelikopterrel utazott 2016 nyarán egy Szabolcs megyei esküvőre, melynek  óránkénti bérleti díja negyedmillió forint. A miniszterelnök kabinetfőnöke először letagadta az utat, állítása szerint összekeverték őt valaki mással, és perrel fenyegette azokat, akik közlik az információt.

Szijjártó Péter egy üzletember luxusjachtján nyaralt, miközben azt állította, hogy az irodájában dolgozott

Szijjártó Péter külügyminiszter miközben Facebook-posztjai alapján irodájában dolgozott és magasrangú külföldi politikusokkal tárgyalt, valójában egy állami tendereket nyerő milliárdos, Szíjj László luxusjachtján nyaralt családjával az Adrián.

Schmitt Pál volt köztársasági elnök letagadta, hogy plagizálta volna a doktori disszertációját, majd lemondott

Schmitt Pál 1992-ben írt doktori disszertációjának nagy része szinte szóról szóra megegyezik egy bolgár sportkutató által még a nyolcvanas években írt tanulmány szövegével – írta meg a hvg.hu 2012 januárjában. Az akkor államfő Schmitt Pál tagadta a vádakat, és a Semmelweis Egyetem Testnevelési és Sporttudományi Karának vizsgálata sem találta megalapozottnak a plágiumvádakat először, majd mégis úgy döntöttek: vissza kell vonni a doktori címet.

Kövér László szereti megmondani, hogy a nők mit kezdjenek az életükkel

A fideszes házelnök rendre elmondja a véleményét azzal kapcsolatban, hogy mi a nők feladata, és úgy nagy általánosságban sem modern, európai vezető politikushoz méltón beszél a nőkről. Egy alkalommal úgy nyilatkozott: "Szánalommal tekintek ezekre a képviselőkre, különösen azokra, akiknek a személyi száma 2-vel kezdődik."

NER közeli vállalkozó luxusgépén repült többször is focimeccsre Orbán Viktor

A többször is a Mol-Vidi FC tulajdonos, Garancsi István magángépén repült Orbán Viktor a csapat nemzetközi meccseire. A Miniszterelnöki Sajtóiroda szerint ezzel nincs gond, csak hogy a vállalkozó több cége is állami megrendelések sokaságát kapja, és a Vidi is adóforintok millióihoz jut hozzá a tao-rendszeren keresztül.

Rogán Antal új feleségének földvásárlását a Budapest Bank 1,6 milliárdos hitellel fedezte volna

A miniszterelnöki kabinetfőnök új neje és annak szülei két további társukkal még az esküvő előtt, 2020 novemberben szerződtek 1022 hektár földbirtok adásvételéről. A vételár oroszlánrészét a kormányzati irányítás alatt álló Budapest Bank 1,58 milliárdos hitele fedezi, mert a vevők alig 83 millió forintot tudtak összeszedni a vételárhoz. Az Átlátszó által robbantott ügyre Rogán Antal először tagadással reagált és perrel fenyegetett. Pár héttel később a kormányhivatal megtagadta a szerződés bejegyzését, azaz nem jött össze a földvásárlás.

Mészáros Lőrinc magángéppel ment szilveszterezni a Maldív-szigetekre a koronavírus-járvány ellenére

A járvány alatt a koronavírustól kevéssé sújtott Maldív-szigetekre utazott szilveszterezni Mészáros Lőrinc és társaságára. December 26-tól másfél hetet töltöttek a turistaparadicsomban, ahová a NER által sűrűn használt magángéppel repültek el. Mióta többször is megírta a sajtó az ilyen utakat, ezért februárban letiltották az osztrák luxusrepülő nyilvános követhetőségét.

Ha kétharmados szavazat kell, a bíróságról is kikérheti csalással vádolt képviselőjét a Fidesz

A bűnszövetkezetben, különösen nagy értékre elkövetett költségvetési csalással, sikkasztással és okirat-hamisítással vádolt fideszes országgyűlési képviselő, Simonka György 2021. június 15-i tárgyalása azért maradt el, mert az Országgyűlés Hivatala arra kérte az eljáró bíróságot, hogy „parlamenti munkája miatt” tekintsenek el Simonka megjelenésétől. Ezen a szavazáson fogadták el a Fudan Egyetemről szóló és a Diákvárost érintő jogszabályt, illetve a pedofilellenesenek nevezett homofóbtörvényt és a lakástörvényt is.

31 millió forint értékű csalás miatt ítélték el a fideszes polgármestert, de közszereplő maradhat

Egy 2019. május végén benyújtott vádiratban költségvetési csalással és hamis magánokirat felhasználásával vádolta meg az ügyészség Tát Margit méhkeréki fideszes polgármestert, aki egy 31 millió forintos uniós bűnmegelőzési projekt forrásait ismeretlen célra fordította. Az első fokú ítélet bűnösnek mondta ki a polgármestert, de a bíróság érthetelen okból előzetesen mentesítette a büntetett előélet hátrányai alól, így maradhat közszereplő.

Borkai Zsolt jachtozása: 2019 ősze óta semmilyen nyomozás nem indult az ügy kapcsán

2019 októberében, röviddel az önkormányzati választások előtt egy ismeretlen blogger videófelvételt tett közzé arról, ahogy Borkai Zsolt egy jachton – ügyvédje és barátja, Rákosfalvy Zoltán, valamint több más személy társaságában – házasságon kívüli nemi aktust folytat egy fiatal nővel. 

25 fős meleg szexpartin fogták el Szájer Józsefet Brüsszelben

2020. november 27-én a belga rendőrség rajtaütött egy brüsszeli házban – a kijárási korlátozás miatt illegálisan – tartott homoszexuális szexpartin, amelyen a fideszes EP-képviselő is jelen volt. Szájer József korábban saját iPad-jén szövegezett alkotmányban kitért arra, hogy házasság csak férfi és nő között lehetséges valamint politikusu karrierje során soha nem ítélte el a Fidesz homofób és melegellenes megnyilvánulásait.

Hatvanpuszta: nem tudni miből fedezi a milliárdos építkezést Orbán Győző

A hvg.hu becslései szerint 3 milliárd forintot is felemészthet a miniszterelnök apjának építkezése, amelyről maga Orbán Viktor sem szívesen beszél.

A Fidesz első botrányos ügye: a pártszékház eladása

1993. január 11-én a Fidesz eladta az állami MKB Banknak a Váci utcai pártszékházat. A befolyó pénzből Orbánék elkezdték felépíteni a párt gazdasági hátterét. Az ügylet rengeteg közéleti és párton belüli bírálatot kapott, a jobboldali fordulattal együtt hozzájárult ahhoz, hogy a Fidesz sokak szemében elveszítse a hitelét. Húzónevek léptek ki, a támogatottság 40%-ról a választásokig 6%-ra esett vissza. E cikk témája nem a 2010 utáni NER, viszont fontos tudni, hogy ez a rendszer már 2 évvel a rendszerváltás után épülni kezdett.

Szijjártó Péter a Valton őrző-védő magángépvel repült hivatalos útra

A Fidesz kedvenc őrző-védő cégének, a Valton-Sec Zrt.-nek az érdekeltségébe tartozó magángéppel repült 2021. novemberében a külügyminiszter Pécsről Genfbe, majd haza Budapestre.