Rogán helikopterrel ment esküvőre, majd letagadta

Rogán Antal családjával olyan luxushelikopterrel utazott 2016 nyarán egy Szabolcs megyei esküvőre, melynek  óránkénti bérleti díja negyedmillió forint. A miniszterelnök kabinetfőnöke először letagadta az utat, állítása szerint összekeverték őt valaki mással, és perrel fenyegette azokat, akik közlik az információt.

Szijjártó Péter egy üzletember luxusjachtján nyaralt, miközben azt állította, hogy az irodájában dolgozott

Szijjártó Péter külügyminiszter miközben Facebook-posztjai alapján irodájában dolgozott és magasrangú külföldi politikusokkal tárgyalt, valójában egy állami tendereket nyerő milliárdos, Szíjj László luxusjachtján nyaralt családjával az Adrián.

16 milliárd forintba került Orbán Viktor költözése a Budai Várba

Már az első Fidesz-kormány alatt előkerült az ötlet, hogy Orbán Viktor a Várba költöztesse az irodáját, a 2014-es választási győzelem után már semmi nem állt a terv útjába. A Karmelita Kolostorra esett a választás, az addig ott működő Nemzeti Táncszínház a sajtóból tudta meg, hogy menniük kell. A költözés és az azt megelőző felújítás folyamatosan drágult, a végösszeg valahol 16 milliárd forint körül állt meg, amelyből 4 milliárd forintba került csak a miniszterelnöki dolgozószoba.

Milliárdokat költ luxusingatlanokra és festményekre a Magyar Nemzeti Bank alapítványokon keresztül

A Magyar Nemzeti Bank (MNB) 2013 végén kezdett el ingatlanokat vásárolni és néhány hónap alatt a piac egyik legjelentősebb befektetőjévé nőtte ki magát. Az épületek többsége luxuskörnyezetben helyezkedik el, és oktatási, illetve rekreációs funkciót szánnak nekik. Csak 2020 augusztusa és 2021 januárja (a koronavírus járvány közepén) között 2 milliárdot költött festményekre a jegybank.

NER közeli vállalkozó luxusgépén repült többször is focimeccsre Orbán Viktor

A többször is a Mol-Vidi FC tulajdonos, Garancsi István magángépén repült Orbán Viktor a csapat nemzetközi meccseire. A Miniszterelnöki Sajtóiroda szerint ezzel nincs gond, csak hogy a vállalkozó több cége is állami megrendelések sokaságát kapja, és a Vidi is adóforintok millióihoz jut hozzá a tao-rendszeren keresztül.

Mészáros Lőrinc magángéppel ment szilveszterezni a Maldív-szigetekre a koronavírus-járvány ellenére

A járvány alatt a koronavírustól kevéssé sújtott Maldív-szigetekre utazott szilveszterezni Mészáros Lőrinc és társaságára. December 26-tól másfél hetet töltöttek a turistaparadicsomban, ahová a NER által sűrűn használt magángéppel repültek el. Mióta többször is megírta a sajtó az ilyen utakat, ezért februárban letiltották az osztrák luxusrepülő nyilvános követhetőségét.

A NER-urizálása: 160 millió forintos Ferrari, karóra és társaik

2013-ban jelent meg egy kép Rogán Antalról, amint a parlamentben nyúl be éppen Louis Vuitton táskájába, csuklóján egy (akkor) 3-5 millió forint értékű Hublot karórával. Azóta pedig egyre több fideszes politikus és NER-közeli ember mutatkozott milliós karórákban és terepjárókban.

Borkai Zsolt jachtozása: 2019 ősze óta semmilyen nyomozás nem indult az ügy kapcsán

2019 októberében, röviddel az önkormányzati választások előtt egy ismeretlen blogger videófelvételt tett közzé arról, ahogy Borkai Zsolt egy jachton – ügyvédje és barátja, Rákosfalvy Zoltán, valamint több más személy társaságában – házasságon kívüli nemi aktust folytat egy fiatal nővel. 

Hatvanpuszta: nem tudni miből fedezi a milliárdos építkezést Orbán Győző

A hvg.hu becslései szerint 3 milliárd forintot is felemészthet a miniszterelnök apjának építkezése, amelyről maga Orbán Viktor sem szívesen beszél.

Két és félszeresét költötte az állam a vadászati világkiállításra, mint az összes nemzeti parkunk fenntartására

Ráadásul az esemény mentesült a veszélyhelyzet idején alkalmazandó védelmi intézkedések alól.

6 millió euróért (~2 milliárd forint) vett szőlőt Bordeaux-ban Mészáros Lőcinc borásza

A világ egyik leghíresebb borvidékén, a franciaországi Bordeaux-ban vásárolt - egyelőre egyértelmű, hogy miből - neves történelmi szőlőbirtokot egy olyan társaság, amelyet Kalocsai László, Mészáros Lőrinc borásza és egyben üzlettársa alapított. A környéken többször is járt a Honvédelmi Minisztérium egyik repülője.

Szijjártó Péter a Valton őrző-védő magángépvel repült hivatalos útra

A Fidesz kedvenc őrző-védő cégének, a Valton-Sec Zrt.-nek az érdekeltségébe tartozó magángéppel repült 2021. novemberében a külügyminiszter Pécsről Genfbe, majd haza Budapestre.