Kövér László szereti megmondani, hogy a nők mit kezdjenek az életükkel

A fideszes házelnök rendre elmondja a véleményét azzal kapcsolatban, hogy mi a nők feladata, és úgy nagy általánosságban sem modern, európai vezető politikushoz méltón beszél a nőkről. Egy alkalommal úgy nyilatkozott: "Szánalommal tekintek ezekre a képviselőkre, különösen azokra, akiknek a személyi száma 2-vel kezdődik."

A magyar kormány a kezdek óta bojkottálja az Isztambuli Egyezményt

Az Isztambuli Egyezmény az Európa Tanács Egyezménye a nők elleni és a családon belüli erőszak megelőzéséről és felszámolásáról, cél az erőszak megelőzése, az áldozatok védelme és az elkövetők büntetlenségének megszüntetése. 2019. márciusáig 46 ország és az Európai Unió írta alá a konvenciót, ratifikálásra (beépíteni az egyes ország jogrendszerébe) azonban nem került sor minden aláíró országban, így Magyarországon sem.

Az orosz LMBTQI-ellenes törvénynél is durvább kirekesztésről döntött a kormány, és összemossa a pedofíliát a homoszexualitással

A pedofilok súlyosabb büntetését előirányzó törvénytervezet olyan kiegészítésekkel bővült, amik betiltják a 18 éven aluliak számára homoszexualitás vagy a nemváltás népszerűsítését és bemutatását. Ez nem csak a felvilágosító és érzékenyítő könyvek, filmek, reklámok  tilalmát jelentik, de például a tanárok is büntethetőek lesznek, akik erről a témáról beszélnének a diákjaikkal.

Rácz András, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Nemzetközi és Politikatudományi Intézetének egyetemi docensének összehasonlító elemzése alapján a melegellenessé eltérített pedofilellenes törvény ráadásul sokkal szigorúbb, mint az orosz minta.