Kásler összerakná Mátyás király csontvázát: a Magyarságkutató Intézet és furcsa projektjei közpénz-milliárdokból

2019. januárjában Kásler Miklós ötlete nyomán felállt a magyar őstörténet megújítását célul kitűző Magyarságkutató Intézet, a kezdetben 800 millió forintos költségvetéssel. Az intézet azóta több projekttel is felhívta magára a figyelmet: megrendelésükre készült a pozsonyi csatát szabadon feldolgozó animációs film (ezt még több is követi majd), összeraknák Mátyás királyt (aztán több királyt is), valamint kidolgoznák a magyar etnofitnesz elnevezésű edzésformát.

Áder János minden törvényt aláír, amit a Fidesz-KDNP-kormány elérak

Áder János köztársasági elnöksége ideje alatt a NER hatalmának növekedését nagyban elősegíti: a Fidesz törvényjavaslatait elvétve küldi vissza megfontolásra, legtöbb esetben azonnal aláírja.

Így például nem érezte aggályosnak az azóta az EU által elkaszált civiltörvényt, de azonnal elfogadta a 2018-as túlóratörvényt, a járványhelyzet alatt az egészségügyi dolgozókat sarokba szorító szolgálati jogviszonyról szóló törvényt, vagy épp az olyan alapjogokat sértő törvényeket, mint a transzneműek nemének jogi elismerését ellehetetlenítő szabályozás és a legfrissebb, az LMBTQ-embereket támadó módosító törvényjavaslat.

Kulturális TAO: kamuszínházaknál landolt a valódi társulatoknak szánt kiegészítő támogatás

A 2008-ban bevezetett TAO-rendszer eredeti célja az volt, hogy a színházaknak kiegészítő forrást biztosítson, ami sajnálatos módon időközben átfordult egy felettébb gyanús körülmények között működő, az elmút években közel 5,6 milliárd forint közpénzt leakasztó, a szakma által teljesen ismeretlen és el nem fogadott kamuszínházak támogatásának rendszerévé.

Hacacáré: ingyenes, állami koncertsorozat fideszes vezetésű településeknek, kampánycéllal

A kormány 2021 augusztusában ingyenes, országos koncertsorozatot indított, amelynek az „összetartozás közös megünneplése” volt a célja, amit hosszú elzártság után, újra személyesen, együtt lehet megtenni. Csakhogy az érintett települések mind fideszes vezetésűek.