Barbár módon pusztították el a kishantosi biogazdaságot

2013 tavaszán a Nemzeti Földalapkezelő Szervezet úgy döntött, hogy a Kishantosi Vidékfejlesztési Központ Közhasznú Nonprofit Kft. által kezelt 452 hektáros állami földterületet – amelyen a szervezet nemzetközileg is elismert ökológiai mintagazdaságot üzemeltetett – 2013. november 1-től számos más vállalkozónak adja bérbe. Majd lejárt a szerződésük, és a tíz részre szabdalt korábbi földjük egészét elvesztették, az új tulajdonosok még a földben lévő vetést is szándékosan tönkrették.

750 milliárdos kínai hitelt veszünk fel a szakértők szerint rosszul megtervezett Budapest-Belgrád vasútvonal felújítására

Kínai hitelből újíthatja fel két kínai és egy magyar, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég a Budapest-Belgrád vasútvonal hazai szakaszát, így már biztos, hogy többszáz milliárd forint kerül a felcsúti milliárdoshoz. A számítások szerint évente csupán 18 millió euró pluszbevételt hozna az államkasszába a fejlesztés, viszont a projekt ennél 133-szor többe kerül, vagyis ennyi év alatt térülne meg. A legoptimistább becslés szerint is minimum 66 évet jósol. A hitelszerződést 10 évre titkosította a kormány.

A Fidesz alapítványokba szervezi ki a közvagyont, ezzel egy párhuzamos államot építve

2020 végén csaknem 100 milliárd forintnyi közvagyon került át a Mathias Corvinus Collegium Alapítványhoz. Azóta pedig már törvény is zöld utat ad hasonló manővereknek. A törvény pedig nem is titkolja: a cél az alapítványoknak és vagyonuknak a mindenkori kormánytól való függetlenség biztosítása.

Áder János minden törvényt aláír, amit a Fidesz-KDNP-kormány elérak

Áder János köztársasági elnöksége ideje alatt a NER hatalmának növekedését nagyban elősegíti: a Fidesz törvényjavaslatait elvétve küldi vissza megfontolásra, legtöbb esetben azonnal aláírja.

Így például nem érezte aggályosnak az azóta az EU által elkaszált civiltörvényt, de azonnal elfogadta a 2018-as túlóratörvényt, a járványhelyzet alatt az egészségügyi dolgozókat sarokba szorító szolgálati jogviszonyról szóló törvényt, vagy épp az olyan alapjogokat sértő törvényeket, mint a transzneműek nemének jogi elismerését ellehetetlenítő szabályozás és a legfrissebb, az LMBTQ-embereket támadó módosító törvényjavaslat.