Éveken át magánzsebekbe vándoroltak a IX. kerületi parkolási bevételek

Kamu parkolójegyeket adtak ki az automaták, a bevételek nevetséges töredéke landolt a kerület kasszájában, különös körülmények között kiiktatták a távfelügyeletet, és feketén dolgoztatták a parkolóőröket, akik közül egyesek munka közben az utcán drogot árultak. VIP parkolási listát vezettek haveroknak. A parkolást a kerületben olyan emberekre bízták, akiket korábban elítéltek parkolási csalásért, vagy ültek már a vádlottak padján milliárdos parkolási visszaélés gyanújával.

Az Elios-ügy: 13 milliárdos kár érte a magyar államot

Több magyarországi városban ugyanaz a cég végezte a közvilágítás korszerűsítését, melynek egyik célja az energiatakarékos, LED alapú utcai lámpák használata volt. Általános tapasztalat volt, hogy projekt végén az utcák jóval sötétebbek lettek, mint előtte voltak. 2015-ben vizsgálat indult az ügyben: kiderült, hogy a 2012-es pályázatokat úgy írták ki, hogy a feltételeknek csak az Elios Innovatív Zrt. vagy konzorciuma feleljen meg.

Alakuláskor a cégnek két tulajdonosa volt: Orbán Viktor miniszterelnök veje, Tiborcz István és egy magyar cég mögé bújtatva egy brit virgin-szigeteki offshore-cég, amit később egy ciprusi offshore váltott fel.

Elvették az Igazgyöngy Alapítvány támogatásának a felét

A kormány a felére csökkentette a a hajdú-bihari régióban élő hátrányos helyzetűeket segítő Igazgyöngy Alapítvány támogatását a 2020 őszi tanév kezdetétől. Az alapítvány vezetője, L. Ritók Nóra szerint az értesítés a járványügyi helyzettel indokolta a csökkentést, egyben felajánlotta, hogy ha nem tudják fenntartani az iskolát, „ott a lehetőség az államnak való átadásra”.

A felcsúti kisvasút indulása óta csak veszteséget termel

2016. április 30-án indult első útjára a felcsúti stadion és az alcsútdobozi arborétum között a kisvasút amelyre 600 millió forintos EU-s támogatást ítélt meg az Orbán-kormány. Utasok nem nagyon vannak, és az indulás indulás óta összesen már 23,3 milliós mínuszt (2020-as adat) hozott össze a kirándulóvonat. A pályázatot nem akarták nyilvánosságra hozni, azt úgy kellett kiperelni 2017-ben a Nemzetgazdasági Minisztériumtól. A kisvasutat meghosszabításának tervét pedig már meg is rendelte MÁV.

Futballstadiont építtetett felcsúti háza mellé Orbán Viktor

2014-ben adták a 3500 férőhelyes Pancho Arénát az 1812 lakosú (2015-ös adat) Felcsúton. A stadion közvetlenül a miniszterelnök háza mellé épült.

Rogán Antal új feleségének földvásárlását a Budapest Bank 1,6 milliárdos hitellel fedezte volna

A miniszterelnöki kabinetfőnök új neje és annak szülei két további társukkal még az esküvő előtt, 2020 novemberben szerződtek 1022 hektár földbirtok adásvételéről. A vételár oroszlánrészét a kormányzati irányítás alatt álló Budapest Bank 1,58 milliárdos hitele fedezi, mert a vevők alig 83 millió forintot tudtak összeszedni a vételárhoz. Az Átlátszó által robbantott ügyre Rogán Antal először tagadással reagált és perrel fenyegetett. Pár héttel később a kormányhivatal megtagadta a szerződés bejegyzését, azaz nem jött össze a földvásárlás.

Ráckeresztúron 1 milliárd forintból épül általános iskola

A Fejér megyei 3. országgyűlési választókerület fideszes képviselője, Tessely Zoltán 2017 szeptemberében jelentette be, hogy Ráckeresztúron 277 milliós EU támogatásból megújul és kibővül az általános iskola, majd a következő három évben nem történt semmi. Egészen 2021 júniusáig, amikor is Tessely bejelentette, hogy a kormány hozzádob további 636 millió támogatást az iskola megújításához.

Orbán Viktor szerint nem igazságos a kirekesztett gyöngyöspatai cigányok kárpótlása, mert nem is volt szegregáció

Orbán szerint a gyöngyöspatai cigány diákok szegregációs kárpótlása mindenféle munka nélkül kapott pénz. Szerinte az egész ügy nem jól volt kezelve, kezdve attól, hogy ebben az országban mi minősül egyáltalán szegregációnak, és hogy ezért kiket és miért ítélhetnek el. A miniszterelnök és a választókerületért felelős fideszes parlamenti képviselője "Soros-hálózat" öncélú pénzszerző akciójának minősítette a kártérítési pert, miután már a Kúria kimondta, hogy valóban szegregáció történt.

31 millió forint értékű csalás miatt ítélték el a fideszes polgármestert, de közszereplő maradhat

Egy 2019. május végén benyújtott vádiratban költségvetési csalással és hamis magánokirat felhasználásával vádolta meg az ügyészség Tát Margit méhkeréki fideszes polgármestert, aki egy 31 millió forintos uniós bűnmegelőzési projekt forrásait ismeretlen célra fordította. Az első fokú ítélet bűnösnek mondta ki a polgármestert, de a bíróság érthetelen okból előzetesen mentesítette a büntetett előélet hátrányai alól, így maradhat közszereplő.

Elpusztították a műemléki védettségű Közvágóhidat, hogy lakópark legyen a helyén

Szinte semmi sem maradt a helyi védettség alatt álló Budapest IX. kerületi Közvágóhídból (amely az országban is a legnagyobb volt): az előzetes tervekhez képest szinte mindent elbontottak a területről, hogy egy török vállalkozó lakóparkot építhessen a helyén.

Szegedi vasútvillamos: 3 perc menetidő csökkenés 30 milliárd forintból

Alig 3 perccel csökkenhet a MÁV szerint a menetidő a Szeged-Hódmezővásárhely vonalon, pedig közel 30 milliárd forintot költöttek csak a pályára az immár 70 milliárdnál is drágább tram-train beruházásból. A fejlesztésnél több fronton feltűnt Mészáros Lőrinc és rokonsága.

3 milliárd forintba került a mosonmagyaróvári erőmű, ami nem épült meg

Volt alapkőletétel, több milliárdos támogatás, azonban 2012 óta gyakorlatilag semmi nem készült el egy tervezett geotermikus erőműből Mosonmagyaróváron.

Orbán Viktor jó barátjának cége építi meg az egyre csak dráguló fehérvári sportcsarnokot

2013-ban még 5-7 milliárdból épült volna meg az új székesfehérvári multifunkcionális – sport- és rendezvénycsarnok –, az új ár már 35 milliárd - derül ki az Európai Közbeszerzési Értesítőből.