Futballstadiont építtetett felcsúti háza mellé Orbán Viktor

2014-ben adták a 3500 férőhelyes Pancho Arénát az 1812 lakosú (2015-ös adat) Felcsúton. A stadion közvetlenül a miniszterelnök háza mellé épült.

NER közeli vállalkozó luxusgépén repült többször is focimeccsre Orbán Viktor

A többször is a Mol-Vidi FC tulajdonos, Garancsi István magángépén repült Orbán Viktor a csapat nemzetközi meccseire. A Miniszterelnöki Sajtóiroda szerint ezzel nincs gond, csak hogy a vállalkozó több cége is állami megrendelések sokaságát kapja, és a Vidi is adóforintok millióihoz jut hozzá a tao-rendszeren keresztül.

Puskás Sportaréna: ötszörösére drágult az építés menet közben

2011-ben még 40 milliárd forintról indult a beruházás, 2017-re már az ígéret úgy szólt, hogy 105 milliárd forint lesz a végösszeg. Ezt követően többször emelkedett még, és végül egy utolsó hirdetmény nélküli tárgyalásos eljárással 8 milliárdos emeléssel végül 190 milliárd forintból épült meg a Puskás Aréna 2019 őszére. A kivitelező a Magyar Építő Zrt. és a ZÁÉV Építőipari Zrt volt. 

Többszörösére drágult a csepeli birkózócsarnok, amit ingyen megkapott Németh Szilárd alapítványa

Az építkezés költségei 4,5 milliárdnál tartanak (félmilliárdról indultak) és e mellé még 100 ezer négyzetméternyi sportingatlant (közte egy futballstadiont) szerzett a Kozma István Magyar Birkózó Akadémia Alapítvány, amelyet a Fidesz-alelnök alapított és a saját lakcímére van bejegyezve.

Verőemberek és focihuligánok jelennek meg ott rendszeresen, ahol a Fidesznek ez érdeke

Magyarországon is bevett gyakorlattá vált, hogy politikailag vitás helyzetekben nem pontosan beazonosítható hátterű, de a kormányhoz köthető (és véletlenül pont a céljaikat védő) verőemberek, közismert fociultrák (gyakran büntetett előéletűek) jelennek meg, ráadásul egyre kisebb jelentőségű ügyekben is.

Sport TAO: 10 év alatt 800 milliárd forintnyi közpénz ömlött ellenőrizetlenül a sportegyesületekhez

2011 óta lehetőség van arra, hogy a társaságiadó-kedvezmény keretében a cégek döntsenek arról, hogy adójuk egy részét nem a költségvetésbe fizetik be, hanem sportegyesületeknek vagy színházaknak adják át. A rendszer azóta is visszaélésekre ad lehetőséget mivel bár ezek az összegek közpénzek lennének, a parlamenti Fidesz-KDNP többség megszavazta a tao-pénzek titkosítását: nem automatikusan nyilvános, hogy azt mire költik a sportegyesületek.