A EU legdrágább lélegeztetőgépeit szerezte be feleslegesen Szijjártó, de vannak akik jól jártak ezzel

Nemzetközi kereskedelmi adatok szerint az egész Európai Unióban Magyarország kötötte a legrosszabb üzletet a lélelegzetőgépek vásárlása során. A gépeket nemcsak drágán szerezték be, de azokon ráadásul a NER bevett emberei, cégei hatalmasat nyerészkedtek. Az eszközök legnagyobb része sosem került használatba: sem ennyi lélegeztetőgépre szoruló beteg, sem elegendő szakértő egészségügyi dolgozó nem volt soha.

A koronavírus járvány alatt is jelentősen nőtt a képviselők fizetése

A koronavírus-járvány ideje alatt rengeteg magyar állampolgár megélhetése vált sokkal nehezebbé vagy szűnt meg a korlátázok hatására, ennek ellenére a képviselők fizetése folyamatosan nőtt. Így történt 2020 márciusában is, a járvány magyarországi kitörésekor.

A kormány nem ismeri el, hogy világrekordot értek el a koronavírus-halálozás számai Magyarárszágon

2021 áprilisáig sehol a világon nem regisztráltak annyi koronavírusos halottat lakosságarányosan, mint Magyarországon. Májusban végül Peru került hazánk elé a koronavírus-halálozás világranglistáján.

A felvetett újságírói kérdésekre, amelyek elismerni kérték a kiemelkedő adatokat, Gulyás Gergely csak azt mondta, ne szemezgessenek az újságírók a számokból, és ne folytassanak méltatlan vitát az elhunytak számáról.

Mészáros Lőrinc magángéppel ment szilveszterezni a Maldív-szigetekre a koronavírus-járvány ellenére

A járvány alatt a koronavírustól kevéssé sújtott Maldív-szigetekre utazott szilveszterezni Mészáros Lőrinc és társaságára. December 26-tól másfél hetet töltöttek a turistaparadicsomban, ahová a NER által sűrűn használt magángéppel repültek el. Mióta többször is megírta a sajtó az ilyen utakat, ezért februárban letiltották az osztrák luxusrepülő nyilvános követhetőségét.

55 milliárd forintért vásárolt ismeretlen cégen keresztül a világ legdrágább vakcinájából a magyar állam

A Gulyás Gergely által közzétett dokumentumok alapján míg az orosz vakcinák beszerzése közvetítő beiktatása nélkül történt, addig a kínai Sinopharm-vakcinák beszerzésére egy rendkívül kusza hátterű céggel kötött szerződést a magyar állam, miközben közvetlenül a gyártóval is megállapodhatott volna. Ráadásul a világ legdrágább vakcináiról van szó: egy Sinopharm ára 36 dollár, míg összehasonlításképpen a legolcsóbb AstraZeneca 3,5 dollár, a Pfizer-BioNTech 19 dollár, a Szputnyik-V pedig 20 dollár.