Hírhamisítóból MTVA-vezérigazgató: Papp Dániel felemelkedése

2011-ben két hírhamisítás is kötődött Papp Dániel MTVA szerkesztő nevéhez, akit bár akkor fel is mentettek a munkavégzés alól, 2018-ban odáig jutott vissza a közmédiában, hogy ő lett annak vezérigazgatója.

A lassan 120 milliárdból működő MTVA-t többször is hírhamisításon kapták

Évről-évre újabb tízmilliárdokkal nő a közmédia költségvetése, annak ellenére, hogy a szervezet élén a bíróság által jogszerűen hírhamisítónak is nevezhető Papp Dániel áll, valamint többször fordult már elő, hogy szándékosan hazudtak a híradásaikban. Több esetben már bíróság is marasztalta el az MTVA-t.

Hazudnak, majd pert veszítenek és fizetnek: így működik a kormányközeli média

A képlet egyszerű: címlapon, kiemelve állítanak valamit, ami aztán futótűzszerűen terjed a közösségi médiában, aztán ha az érintett perel és nyer, akkor csendben közzétesznek egy apróbetűs helyreigazítást, amit senki nem vesz észre, és már nincs is jelentősége.

Hajléktalanokat aláz az évi 100 milliárdból működő közmédia

A hirado.hu 2021 őszén hirdetést tett közzé, amelyben arra kérték az olvasókat, hogy küldjenek képeket a „lepusztuló Budapestről”. A beérkezett anyagból lehoztak egy összeállítást, amelyben szemét és dugóban álló autók mellett szerencsétlen élethelyzetben levő embertársainkról szerepelnek - az emberi méltóságot sértő - fotók.

Oroszbarát, putyinista propagandát terjeszt a közmédia

Az Ukrajna ellen 2022. február 24-én indult orosz katonai invázióval kapcsolatban az adófizetői pénzből működő magyar közmédia a hivatalos moszkvai propagandával összhangban lévő álláspontokat terjeszti.