A Fidesz alapítványokba szervezi ki a közvagyont, ezzel egy párhuzamos államot építve

2020 végén csaknem 100 milliárd forintnyi közvagyon került át a Mathias Corvinus Collegium Alapítványhoz. Azóta pedig már törvény is zöld utat ad hasonló manővereknek. A törvény pedig nem is titkolja: a cél az alapítványoknak és vagyonuknak a mindenkori kormánytól való függetlenség biztosítása.

A CEU-ra szabták a törvényt, amire hivatkozva elüldözték a jó hírű egyetemet

2017-ben a kormány hadat üzent az áldiplomákat adó hazai egyetemeknek, de elég hamar kiderült, hogy a Soros György által alapított CEU (Közép-Európai Egyetem) magyarországi működésének ellehetetlenítése a cél.

Az egyetemi autonómia ellen küzdve a Fidesz saját embereinek adta az SZFE-t

2020 májusában benyújtottak egy törvényjavaslatot, ami alapján a Színház- és Filmművészeti Egyetem (SZFE) fenntartását is alapítványhoz szervezi ki a kormány. Ezután egy több hónapos tiltakozáshullám és egyetemfoglalás kezdődött, majd sorban álltak fel az egyetem oktatói, nem vállalván az oktatást az új rendszerben. Rekordszámú hallgató passziváltatta a tanulmányait, és a minden eddigi évben megszokott túljelentkezés is elmaradt. Az egykoron nemzetközileg híres képző intézmény és szakmai műhely, ami az SZFE volt, végleg megszűnt.

Az 1990 előtti időket idézi, ahogy a NER bánik a vele egyet nem értő fiatalokkal

A legkülönfélébb hatóságok vegzálásai, tüntetésen részt vevők megbírságolása a KRESZ-re hivatkozva, rendőrök szeme láttára tüntetőket bántalmazó verőemberek, kormányközeli média mocskolódásai – néhány módszer, amellyel a NER bünteti az ellene kiálló fiatalokat.

Magyar adófizetők pénzéből nyitna kampuszt Budapesten a kínai kommunista párthoz hű Fudan Egyetem

A teljes parlamenti konszenzust élvező Diákváros helyett hirtelen a kormány bejelentette 2021 tavaszán, hogy mégsem a magyar vidéki hallgatóknak, fiatalokon segítenek majd olcsó lakhatással és kollégiumi helyekkel, hanem a sanghaji Fudan Egyetem települne az erre kiszemelt területre, magyar adófizetők pénzéből (500 milliárd forint), kínai hitelre.