Állami szervezetek tömik ki százmilliókkal az álcivil CÖF-öt

2017-ben robbant ki az ügy, hogy az állami tulajdonban lévő MVM több száz millió forinttal támogatta tavaly a CÖF mögött álló Civil Összefogás Közhasznú Alapítványt. Ezt követően sem apadtak el a támogatások: a FIDESZ pártalapítványa, a Szerencsejáték Zrt. és a Magyar Villamos Művek Zrt. is folyamatosan tíz- és százmilliókkal tömi ki a szervezetet, aminek vezetőjét Csizmadia Lászlót a Magyar Érdemrend lovagkeresztjével is kitüntették.

A Fidesz alapítványokba szervezi ki a közvagyont, ezzel egy párhuzamos államot építve

2020 végén csaknem 100 milliárd forintnyi közvagyon került át a Mathias Corvinus Collegium Alapítványhoz. Azóta pedig már törvény is zöld utat ad hasonló manővereknek. A törvény pedig nem is titkolja: a cél az alapítványoknak és vagyonuknak a mindenkori kormánytól való függetlenség biztosítása.

31 millió forint értékű csalás miatt ítélték el a fideszes polgármestert, de közszereplő maradhat

Egy 2019. május végén benyújtott vádiratban költségvetési csalással és hamis magánokirat felhasználásával vádolta meg az ügyészség Tát Margit méhkeréki fideszes polgármestert, aki egy 31 millió forintos uniós bűnmegelőzési projekt forrásait ismeretlen célra fordította. Az első fokú ítélet bűnösnek mondta ki a polgármestert, de a bíróság érthetelen okból előzetesen mentesítette a büntetett előélet hátrányai alól, így maradhat közszereplő.

Másfél milliárdot kapott Mándoki Lajos az 56'-os forradalom évfordulójára hivatkozva

A Dschingis Khan egykori dobosának európai turnéját és a koncertek felvételét is a magyar adófizetők állták.