Folyamatosan zaklatja az állam Iványi Gábor egyházát és karitatív szervezeteit

A SZFE melletti kiállás óta folyamatos vegzálás éri a Magyar Evangéliumi Testvérközösséget, amely iskolákat és hajléktalanokat ellátó szervezeteket működtet.

Megbélyegezték a külföldről támogatott civil szervezeteket

Orbán Viktor támadó nyilatkozatait követően 2017-ben egy olyan javaslat került a Parlament elé, amely – külföldről finanszírozott szervezetként – regisztrálásra kötelezte a 7,2 millió forint feletti támogatást külföldi elnyerő alapítványokat és egyesületeket.

A tervezet ellen összesen 248 szervezet tiltakozása, és több egy több tízezer fős tüntetés sem volt elég, még az év nyarán meg is szavazta a törvényt a Parlament. Az Európai Unió Bírósága 2020 nyarán az uniós jogokkal nem összeegyeztethetőnek ítélte meg a listázást.

Áder János minden törvényt aláír, amit a Fidesz-KDNP-kormány elérak

Áder János köztársasági elnöksége ideje alatt a NER hatalmának növekedését nagyban elősegíti: a Fidesz törvényjavaslatait elvétve küldi vissza megfontolásra, legtöbb esetben azonnal aláírja.

Így például nem érezte aggályosnak az azóta az EU által elkaszált civiltörvényt, de azonnal elfogadta a 2018-as túlóratörvényt, a járványhelyzet alatt az egészségügyi dolgozókat sarokba szorító szolgálati jogviszonyról szóló törvényt, vagy épp az olyan alapjogokat sértő törvényeket, mint a transzneműek nemének jogi elismerését ellehetetlenítő szabályozás és a legfrissebb, az LMBTQ-embereket támadó módosító törvényjavaslat.

Norvég Alap: 77 milliárdot bukott az ország, mert a kormány nem volt hajlandó engedni

Magyarország inkább nem kérte a Norvég Alapból általa felhasználható 77 milliárd forintot, mert abban volt egy mintegy 4 milliárdos tétel: a Civil Alap, amelynek felhasználásába nem szólhatott volna bele.

Orbán Viktor személyesen rendelte el a civilek vegzálását

Diplomáciai botrány tört ki 2014 tavaszán, amikor a norvég alap pénzeinek szétosztására kijelölt Ökotárs Alapítvány ellen szervezett hatósági és állami médiahadjárat indult.