A közel 70 milliárdos metrókocsi-felújításba nem fért bele a légkondicionáló

Új szerelvények vásárlása helyett a régiek (222 db) felújítása mellett döntött a főváros. A gyártó orosz Metrovagonmas végezte a munkálatokat, amelyekre aztán sok panasz érkezett, több szerelvényt ki kellett vonni a forgalomból nem sokkal érkezésük után.

Hazájában körözték, de Magyarország befogadta Gruevszki volt macedón államfőt, aki ellen nemzetközi körözés is érvényben van

Magyarországon kapott menedékjogot és Budapesten él Nikola Gruevszki volt macedón államfő, akinek 2018. novemberében kellett volna börtönbe vonulnia hazájában, miután jogerősen elítélték korrupció vádjával. Budapestre érkezése után nemzetközi körözést adtak ki ellene. Magyarországba történő belépésének és menekültstátuszának körülményeit továbbra is homály fedi.

750 milliárdos kínai hitelt veszünk fel a szakértők szerint rosszul megtervezett Budapest-Belgrád vasútvonal felújítására

Kínai hitelből újíthatja fel két kínai és egy magyar, Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó cég a Budapest-Belgrád vasútvonal hazai szakaszát, így már biztos, hogy többszáz milliárd forint kerül a felcsúti milliárdoshoz. A számítások szerint évente csupán 18 millió euró pluszbevételt hozna az államkasszába a fejlesztés, viszont a projekt ennél 133-szor többe kerül, vagyis ennyi év alatt térülne meg. A legoptimistább becslés szerint is minimum 66 évet jósol. A hitelszerződést 10 évre titkosította a kormány.

Törvényen felül áll a Budapestre költöző orosz Nemzetközi Beruházási Bank

Kormányközi megállapodás alapján Moszkvából Budapestre tette át székhelyét a Nemzetközi Beruházási Bank (International Investment Bank), és Magyarország kormánya 2019 júliusában úgy döntött, egy kormányrendelettel 10 millió eurót (3,3 milliárd forintot) tesz a sokszor csak "kémbankként" emlegetett orosz intézménybe. 

Rogán letelepedési kötvényei: az állam nem járt jól, és mai napig nem tudjuk kik vásároltak belőle

A Letelepedési Magyar Államkötvény olyan értékpapír volt 2013-17 között, amit az EU-n kívüli befektetők vásárolhatnak a magyar kormány által kijelölt közvetítőkön keresztül és ezért cserébe magyarországi letelepedési engedélyhez juthattak, ezzel pedig az egész unióban szabadon utazhattak.

55 milliárd forintért vásárolt ismeretlen cégen keresztül a világ legdrágább vakcinájából a magyar állam

A Gulyás Gergely által közzétett dokumentumok alapján míg az orosz vakcinák beszerzése közvetítő beiktatása nélkül történt, addig a kínai Sinopharm-vakcinák beszerzésére egy rendkívül kusza hátterű céggel kötött szerződést a magyar állam, miközben közvetlenül a gyártóval is megállapodhatott volna. Ráadásul a világ legdrágább vakcináiról van szó: egy Sinopharm ára 36 dollár, míg összehasonlításképpen a legolcsóbb AstraZeneca 3,5 dollár, a Pfizer-BioNTech 19 dollár, a Szputnyik-V pedig 20 dollár.

Az orosz LMBTQI-ellenes törvénynél is durvább kirekesztésről döntött a kormány, és összemossa a pedofíliát a homoszexualitással

A pedofilok súlyosabb büntetését előirányzó törvénytervezet olyan kiegészítésekkel bővült, amik betiltják a 18 éven aluliak számára homoszexualitás vagy a nemváltás népszerűsítését és bemutatását. Ez nem csak a felvilágosító és érzékenyítő könyvek, filmek, reklámok  tilalmát jelentik, de például a tanárok is büntethetőek lesznek, akik erről a témáról beszélnének a diákjaikkal.

Rácz András, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Nemzetközi és Politikatudományi Intézetének egyetemi docensének összehasonlító elemzése alapján a melegellenessé eltérített pedofilellenes törvény ráadásul sokkal szigorúbb, mint az orosz minta. 

Paksi bővítés: évtizedekre orosz adósságcsapdába kerül Magyarország

Hatalmas felzúdulást okozott itthon és az EU-ban, hogy 2014 őszén (a választások után pár hónappal) Orbán Viktor bejelentette: az orosz állami tulajdonú Roszatom végezheti el a paksi bővítést, amihez 3 ezer milliárd forintos orosz kölcsönt veszünk fel, ráadásul a beruházás kevesebb mint felét végezhetik el magyar vállalkozások.

Magyar adófizetők pénzéből nyitna kampuszt Budapesten a kínai kommunista párthoz hű Fudan Egyetem

A teljes parlamenti konszenzust élvező Diákváros helyett hirtelen a kormány bejelentette 2021 tavaszán, hogy mégsem a magyar vidéki hallgatóknak, fiatalokon segítenek majd olcsó lakhatással és kollégiumi helyekkel, hanem a sanghaji Fudan Egyetem települne az erre kiszemelt területre, magyar adófizetők pénzéből (500 milliárd forint), kínai hitelre.

Oroszbarát, putyinista propagandát terjeszt a közmédia

Az Ukrajna ellen 2022. február 24-én indult orosz katonai invázióval kapcsolatban az adófizetői pénzből működő magyar közmédia a hivatalos moszkvai propagandával összhangban lévő álláspontokat terjeszti.