Kövér László gyakorlatilag teljesen ellehetetlenítette az újságírók munkáját a Parlamentben

2016 áprilisában hat újságírót (index, 24.hu, nol.hu, HVG) tiltott ki miután ők a Magyar Nemzeti Bank alapítványain keresztül történő pénzosztásáról próbálták a képviselőket kérdezni, majd később a 444 és RTL Klub munkatársait is.

Az Emberi Jogok Európai Bírósága 2020. május 26-án kimondta, hogy Kövér László a sajtószabadságot sértő döntést hozott, amikor újságírókat tiltott ki a Parlament épületéből.

Kövér László szereti megmondani, hogy a nők mit kezdjenek az életükkel

A fideszes házelnök rendre elmondja a véleményét azzal kapcsolatban, hogy mi a nők feladata, és úgy nagy általánosságban sem modern, európai vezető politikushoz méltón beszél a nőkről. Egy alkalommal úgy nyilatkozott: "Szánalommal tekintek ezekre a képviselőkre, különösen azokra, akiknek a személyi száma 2-vel kezdődik."

A koronavírus járvány alatt is jelentősen nőtt a képviselők fizetése

A koronavírus-járvány ideje alatt rengeteg magyar állampolgár megélhetése vált sokkal nehezebbé vagy szűnt meg a korlátázok hatására, ennek ellenére a képviselők fizetése folyamatosan nőtt. Így történt 2020 márciusában is, a járvány magyarországi kitörésekor.

Külhoni magyaroknak szánt pénzből vett ingatlant magáncélra Kövér László kabinetfőnöke

Kövér László kabinetfőnökének, Veress Lászlónak a családja használ egy II. kerületi villalakást, amit egy elvben határon túli magyarokat támogató alapítvány vásárolt meg.