Hajléktalanokat aláz az évi 100 milliárdból működő közmédia

A hirado.hu 2021 őszén hirdetést tett közzé, amelyben arra kérték az olvasókat, hogy küldjenek képeket a „lepusztuló Budapestről”. A beérkezett anyagból lehoztak egy összeállítást, amelyben szemét és dugóban álló autók mellett szerencsétlen élethelyzetben levő embertársainkról szerepelnek - az emberi méltóságot sértő - fotók.

A téma 2021 nyarán jelent meg a Fidesz-közeli sajtóban: a naponta 150 ezer példányban kiadott Metropol majd az Index tartotta folyamatosan napirenden a fővárosi köztisztaság, a közbiztonság és a hajléktalanság kérdését, sugallva azt, hogy a városvezetés képtelen kordában tartani a helyzetet.

A hirado.hu sorozata pár nappal azután ért véget, hogy Karácsony Gergely főpolgármester bejelentette: visszalép a miniszterelnök-jelöltségtől. 2022-ben az előző évihez képest közel 13 milliárd forinttal nagyobb költségvetésből, vagyis 130,141 milliárd forintból gazdálkodhat az MTVA.

A Nemzeti Média- és Hírközlési Hatóság (NMHH) Médiatanácsa 2021 novemberében közölte: nem találja jogsértőnek a közmédia ezen sorozatát.