Láthatóan nem folyik munka Orbán fogorvosának kutatóintézetében, ami 1,3 milliárd forint EU-s pénzből épült

A helyszínen győződött meg róla Hadházy Ákos független képviselő, hogy üresen áll és semmilyen munka nem folyik abban a háromeletes kecskeméti irodahában, ami egy fogászati turizmust kutató és fejlesztő intézet.

Orbán Viktor fogorvosának, Bátorfi Béla fogászatához köthető céghálózatnak eddig összesen nagyjából hárommilliárd forintos támogatást juttatott az állam, ebből mintegy 1,3 milliárdot a nyilvános adatbázisok alapján biztosan ki is fizettek 2015. december 23-án.

„Ami az interneten fellelhető adatok és a helyszínen tapasztaltak alapján alaposan gyanítható: Bátorfiék felépítettek a mintegy 1,3 milliárdból egy épületet, néhány laboreszközzel, fogorvosi székkel, majd évekig nem csináltak ott semmit” – írta Hadházy. A politikus jelezte: az esetet jelenteni fogja az OLAF-nak is.

Már 2012-2014 között 2,2 milliárd forint állami és uniós támogatást kaptak Bátorfi Béla érdekeltségei a Nemzeti Fejlesztési Ügynökségen keresztül. A fogorvos ellen ezután már zajlott egy OLAF-vizsálat és súlyos, szándékos szabálytalanságokat tártak fel.