Borkai Zsolt jachtozása: 2019 ősze óta semmilyen nyomozás nem indult az ügy kapcsán

2019 októberében, röviddel az önkormányzati választások előtt egy ismeretlen blogger videófelvételt tett közzé arról, ahogy Borkai egy jachton – ügyvédje és barátja, Rákosfalvy Zoltán, valamint több más személy társaságában – házasságon kívüli nemi aktust folytat egy fiatal nővel. Borkai Zsolt három nappal az ügy napvilágra kerülése után elismerte a történteket.

A keresztény-konzervatív, családbarát kormánypárt kommunikációja nem tudott mit kezdeni az üggyel, először igyekeztek elbagatelizálni az esetet aztán végül Orbán Viktor személyesen üzent a Kossuth Rádióból Borkainak.

Mindezek ellenére a Fidesz-KDNP jelöltjeként 2019. október 13-án – 646 szavazatos többséggel – ismét Győr polgármesterévé választották. A választást követően a pártból kilépett Borkai, majd novemberben lemondott polgármesteri címéről, és visszavonult a politikától.

Az eset több, régi győri korrupciógyanús ügyre is rávilágított, de érdemi nyomozás ezek kapcsán sem kezdődött, mint ahogy a felvétel alapján felmerült kábítószerhasználati vádakkal kapcsolatban sem.