31 millió forint értékű csalás miatt ítélték el a fideszes polgármestert, de közszereplő maradhat

Egy 2019. május végén benyújtott vádiratban költségvetési csalással és hamis magánokirat felhasználásával vádolta meg az ügyészség Tát Margit méhkeréki fideszes polgármestert, aki egy 31 millió forintos uniós bűnmegelőzési projekt forrásait ismeretlen célra fordította.

A „Bűnmegelőzés a Méhkeréki Kéttannyelvű Általános Iskolában” című pályázatot az EU támogatta és Magyarország költségvetésének társfinanszírozásával valósult volna meg. A vádirat szerint azonban a program nem valósult meg, az erre több részletben kiutalt 31 millió forintot viszont ismeretlen célra használták fel. 

2021 nyarán jelentős vagyoni hátrányt okozó költségvetési csalás és hamis magánokirat folytatólagos felhasználása miatt első fokon bűnösnek mondta ki a Gyulai Járásbíróság a polgármestert és hét társát.

A bűnösségét végig tagadó viharsarki község vezetője felfüggesztett börtönbüntetést és közel egymillió forintos pénzbírságot kapott, de a bíróság érthetelen okból előzetesen mentesítette a büntetett előélet hátrányai alól, így maradhat közszereplő.