Rogán Antal új feleségének földvásárlását a Budapest Bank 1,6 milliárdos hitellel fedezte volna

A miniszterelnöki kabinetfőnök új neje és annak szülei két további társukkal még az esküvő előtt, 2020 novemberben szerződtek 1022 hektár földbirtok adásvételéről. A vételár oroszlánrészét a kormányzati irányítás alatt álló Budapest Bank 1,58 milliárdos hitele fedezi, mert a vevők alig 83 millió forintot tudtak összeszedni a vételárhoz.

Az Átlátszó által robbantott ügyre Rogán Antal először tagadással reagált, és perrel fenyegetett. Azt állította, hogy felesége nem vett földeket, azonban az Átlátszó megkereste az eladót, aki ragaszkodott hozzá, hogy a szerződést már aláírták, így a kifizetés hátra van ugyan, de a vásárlás megtörtént.

Pár héttel később a kormányhivatal megtagadta a szerződés bejegyzését, azaz nem jött össze a földvásárlás: Rogán szavait a kormánypárti Magyar Nemzet azzal próbálta meg alátámasztani, hogy ismeretlen forrásból bemutatták a Borsod megyei kormányhivatal határozatát, amely megtagadja a szerződés bejegyzését, ezzel azonban éppen azt igazolták, hogy a szerződés aláírása megtörtént.

A magyar-amerikai tulajdonosok több mint 1000 hektárnyi birtoka mellett egy másik eladótól is vett volna ugyanott egy 80 hektárnyi területet Rogán Barbara és családja, de a hvg.hu információi szerint a százmilliós szerződés bejegyzését is megtagadta a kormányhivatal.